Šo svētdien, 12. maijā, RTU mākslīgā seguma laukumā risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7:7) vīriešu komandām, kurā startēs četras dalībnieces, bet dāmu sacensības šoreiz netiks organizētas nepietiekama komandu skaita dēļ.

Sacensības risināsies laikā no plkst. 15:00 līdz 17:00 uz diviem minifutbola laukumiem paralēli, savukārt uzreiz pēc noslēdzošajām spēlēm plānota laureātu svinīgā apbalvošanas ceremonija. Atbilstoši turnīra izspēles sistēmai četras dalībnieces aizvadīs viena apļa turnīrui, pēc kura divas labākās atsevišķā mačā noskaidros uzvarētāju, bet abas pārējās cīnīsies par trešo vietu. Spēles ilgums plānots divu puslaiku apjomā pa desmit minūtēm katrā.

Dalību turnīrā apstiprinājusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga) un Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (LNAA).

"Pēdējos gados ir izteiktas grūtības komplektēt sacensībām meiteņu komandas, diemžēl šī tendence šoreiz atspoguļojas arī kungu konkurencē, kur pieteicies neliels dalībnieku skaits salīdzinājumā ar iepriekšējiem turnīriem. Tas skaidrojams ar vairākiem iemesliem. Latvijā šobrīd notiek vairāku augstākās izglītības iestāžu apvienošanas procesi, tāpat daudziem Universiādes komandu treneriem un spēlētājiem vasara ir aktīvs periods ar dažādām sacensībām lielajā futbolā, tādēļ grūti atrast vienu sacensību datumu, kas būtu piemērots visiem," uzsvēra turnīra izpilddirektore Jevgeņija Obodņikova, piebilstot, ka, neraugoties uz šīm grūtībām, studentu sacensības arī nākotnē paliks būtiska prioritāte RFF un LFF plānoto aktivitāšu kalendārā.

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā un telpu futbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām, universitātēm un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Pērn studentu minifutbola sacensībās kungu konkurencē triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), bet daiļā dzimuma turnīrā nepārspēta palika Latvijas Universitātes (LU) vienība.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija