Latvijas futbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līmenī jeb "Optibet" Nākotnes līgā aizvadītas piecas spēļu kārtas. Pēc tām izkristalizējušās četras nedublieru komandas, kuras sezonas ievadā apliecinājušas ambīcijas šogad cīnīties par augstākajām vietām un par ceļazīmēm uz virslīgu.

Nupat aizvadītajā nedēļas nogalē savstarpējā spēlē spēkus samēroja divas līdz tam nezaudējušas nedublieru komandas: "Leevon PPK" savā laukumā uzņēma SK "Super Nova", kas pērn spēlēja virslīgā un šogad plāno atgūt sev vietu Latvijas klubu futbola elites līmenī. Spēli kopumā pārliecinošāk un aktīvāk aizvadīja "Leevon PPK", kas otrā puslaika sākumā pārbaudīja arī vārtu konstrukcijas izturību, taču aukstasinīgāk savas iespējas izmantoja "Super Nova". Haralds Silagailis 85. minūtē guva vārtus un dāvāja savai komandai vērtīgu un svarīgu 1:0 uzvaru. "Leevon PPK" komandai tas bija pirmais zaudējums čempionātā. Jā, līdz šim viņi lielākoties spēlēja pret turnīra tabulas lejasdaļas komandām, bet tieši sniegums mačā pret "Super Nova" apliecināja, ka "melnidzeltenie" ir gatavi šosezon cīnīties par nopietniem mērķiem.

"Super Nova" gan nav vienīgais klubs, kas čempionātā vēl nav izjutis zaudējuma rūgtumu. To pašu līdz šim paveicis arī RFS-2, kā arī "Skanstes SK", kas sezonu sāka ar četriem neizšķirtiem pret dažāda līmeņa pretiniekiem, bet aizvadītajā nedēļas nogalē pavēra rezultativitātes maisu vaļā - 6:0 pret "Rēzekni". Ja neskaitītu iepriekšējo maču, "Skanstes SK" ar diviem vārtiem četros mačos būtu viena no vismazāk rezultatīvajām komandām turnīrā. Toties aizsardzībā viņi ir droši - ielaisti tikai divi vārti, un šajā rādītājā viņi atpaliek tikai no tiktāl nevainojamā "Super Nova", kas nav ielaiduši vēl nevienus vārtus.

Jau piesauktajam trijniekam konkurenci sastādīt cer arī JDFS "Alberts", kas tikai vienā spēlē no piecām ir pabijis iedzinēju lomā. Tas notika 0:2 zaudējumā pret SK "Super Nova", un tajā mačā "albertieši" cīnījās līdz pēdējam, tikai kompensācijas laikā ielaižot otros vārtus. Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē viņi teicami sāka maču pret "Riga FC-2", jau 9. minūtē iegūstot vadību 2:0, bet iesākto neizdevās novest līdz galam - 2:2.

Kopumā sezonu vislabāk iesāka RFS-2 komanda, kas ar 13 punktiem ir čempionāta līdere. Tās futbolists Ruslans Deružinskis ar sešiem vārtiem ir turnīra labākais snaiperis. Par vieniem vārtiem mazāk ir "Valmiera FC-2"/VSS spēlētāja Ingara Pūļa rēķinā.