Līdz 3. maijam būs iespējams pieteikties tradicionālajam Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajam, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajam "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionātam, ko plānots aizvadīt RTU stadionā Pārdaugavā laika periodā no 13. maija līdz 26. augustam.

Turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2008. gadā un agrāk). Pieteikumā aizliegts iekļaut Latvijas vai citu valstu čempionātu spēcīgāko līgu futbolistus, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālo spēli šī gada sezonā.

Tāpat nav atļauts pieteikt spēlētājus, kuri aizvadījuši vismaz vienu spēli 2024. gada Latvijas 1. un 2. līgas čempionāta komandās, kā arī Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko telpu futbola līgu pārstāvji, kuri devušies laukumā vismaz vienā oficiālajā mačā 2023./2024. gada sezonā (izņemot četrus spēlētājus, no kuriem vismaz divi dzimuši 1985.-1989. gadā, vai trīs, no kuriem vismaz vienam jābūt dzimušam 2005.-2008. gadā). Iepriekš minētie ierobežojumi neattiecas uz spēlētājiem, kuri dzimuši 1984. gadā un agrāk.

Atļauts neierobežoti pieteikt spēlētājus no iepriekš minētajiem turnīriem, ja viņi aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2024. gada sezonā (jeb 2023./2024. gada telpu futbola sezonā) ar nosacījumu, ka visi šie spēlētāji dzimuši 1989. gadā vai pirms tam.

Komandu pieteikumi speciāli sagatavotā veidlapā jāsūta uz e-pasta adresi eduards.borisevics@fta.lv līdz 3. maijam, savukārt dalībnieku organizatoriskā sapulce un pretinieku izloze, ja nepieciešama, paredzēta 6. maijā plkst. 17:00 LFF konferenču zālē. Pieteikums jāapstiprina ar dalības maksu 800 EUR apmērā.

Sacensības provizoriski paredzētas 18 komandām, uzvarētāju un laureātus noskaidrojot divos etapos. Pirmajā no tiem dalībnieces tiks sadalītas divās apakšgrupās, aizvadot viena apļa turnīru, savukārt izšķirošajā posmā deviņas spēcīgākās vienības, ņemot līdzi savstarpējo cīņu rezultātus, aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, kamēr vājākās komandas pēc līdzīga formāta noskaidros vietas no desmitās līdz pēdējai, kā arī Cerību kausa ieguvēju.

Pērnajā vasarā par turnīra uzvarētāju kļuva FC "Raita" vienība, atstājot aiz sevis abas pārējās medaļnieces – FC "Caramba Riga" un "New Project".

Sacensību oficiālā mājaslapa: www.fta.lv/synottip.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija